De opkomst van de goedkope boxspring

Sinds enige tijd zijn goedkope boxsprings in opkomst. Het zijn vooral outlet winkels die deze bedden bijzonder voordelig aanbieden. Deze beddenzaken kopen de boxsprings met grote hoeveelheden tegelijk in; meestal direct bij de fabrikant. Verschillende outlet winkels kopen eveneens faillissementspartijen op. Als consument kunt u zonder al teveel moeite een goedkope boxspring van goede kwaliteit vinden; al zijn er wel een paar zaken waar u rekening mee moet houden.

Wat voor kwaliteit kunt u verwachten?

Bij een professionele beddenzaak is ook de goedkoopste boxspring nog steeds een prima keuze. Uiteraard zijn deze boxspringbodems niet elektrisch verstelbaar en  ook wanneer u op zoek bent naar een medisch erkende boxspring zult u wat dieper in de buidel moeten tasten. Voor wie echter eenvoudig, maar comfortabel wil slapen is een standaardboxspring een uitstekende keuze. 

Inclusief matras?

Wanneer u een mooie aanbieding tegenkomt is het belangrijk om even te checken of de boxspring met een matras en een eventueel topmatras geleverd wordt. Als u de matrassen apart moet aanschaffen is de boxspring aanbieding lang niet meer zo voordelig. Voor de goede orde: het geheel van boxspringbodem en matrassen wordt een boxspringcombinatie genoemd. Eerlijke beddenzaken zullen duidelijk aangeven wanneer het om complete slaapkamer boxsprings gaat of alleen een boxspringbodem.

Online bestellen

Zoals met alle producten tegenwoordig, zijn ook boxsprings eenvoudig online te bestellen. Alleen is een bed wel even iets anders dan een boek dat u online bestelt. Het is altijd aan te raden om de boxspringcombinatie voor de aankoop eerst even uit te proberen; vooral als u nog nooit op een boxspring heeft geslapen. Sommige mensen vinden de verende werking van de boxspring namelijk iets teveel van het goede. Gelukkig hebben de meeste online aanbieders van boxsprings uitgebreide showrooms waar u verschillende modellen aan uw tests kunt onderwerpen.

1