Een elektronische sigaret ter vervanging van de normale sigaret

Sinds een tijdje mag er niet meer binnen gerookt worden en hierdoor gaat men opzoek naar vervangende middelen voor een sigaret. Een van deze vervangende middelen is een elektronische sigaret. Maar de vraag is of dit wel een volwaardige vervanging is voor een normale sigaret. Hierbij moet gezegd worden dat dit per persoon verschilt. De ene persoon vindt het lekkerder en fijner dan een normale sigaret en de ander vindt dat hij of zij niet de hele sensatie van het ouderwets roken beleeft. Maar zoals gezegd: dit verschilt per persoon hoe men dit ervaart en beleeft. Het lichaam van een roker is natuurlijk gewend aan de teer en de andere middelen die in een normale sigaret zitten en deze dingen zitten niet in een elektronische sigaret. Hierdoor is een elektronische sigaret ook een stuk gezonder.

Een aantal redenen om over te stappen naar een elektronische sigaret
– Goedkoper. Een elektronische sigaret is een stuk goedkoper dan een normale sigaret. De prijzen van normale sigaretten zijn enorm gestegen en deze blijven ook stijgen. Men baalt ervan dat het duurder wordt maar dit is eigenlijk nog geen rede om te stoppen met roken. Het makkelijkst is om een alternatief te zoeken. De elektronische sigaret is een goed alternatief.
– Gezondheid. Iedereen weet dat roken slecht is voor de gezondheid. Toch is dit ook geen rede om te stoppen met roken. Een elektronische sigaret is een stuk gezonder dan een normale sigaret. Hierin zit namelijk geen teer en andere verslavende en ongezonde middelen die in een sigaret wel zitten.
– Afkickverschijnselen. Men wil wel stoppen met roken maar de afkickverschijnselen staan tegen. Cold turkey stoppen is heel moeilijk en daarbij komen veel negatieve effecten kijken. De elektronische sigaret is hiervoor een goed alternatief. Er zijn elektronische sigaretten met nicotine. Hierdoor kan men geleidelijk afkicken in plaats van meteen cold turkey.

Gewoonteverslaving
Roken is voornamelijk een gewoonteverslaving. De nicotineverslaving is binnen een week verdwenen en de enige verslaving die dan nog overblijft is geestelijk. Deze verslaving is een stuk hardnekkiger dan de lichamelijke verslaving. Hiervoor is de elektronische sigaret een goede vervanging. Er kan nog wel gerookt worden op de momenten wanneer de gewoonte optreed maar zonder alle ongezonde middelen die men normaal wel binnen zou krijgen. Zoals hierboven te lezen is heeft een elektronische sigaret dus erg veel voordelen ten opzichte van een sigaret. 

1