Het verkopen van een woning in Nederland

Wil je je woning verkopen? De kans is groot dat je voor een makelaar kiest om zo je woning zo snel mogelijk te verkopen. Een slimme keus, want dankzij een makelaar zul je je woning hoogstwaarschijnlijk snel kwijtraken.

Huidige situatie

In Nederland gaat het de laatste maanden weer wat beter met de huizenmarkt. Sinds het uitbreken van de crisis eind 2008 ging het slecht met de huizenmarkt. Veel mensen konden geen koper vinden voor hun woning en door de dalende prijzen stonden (en staan nog steeds) veel huizen 'onder water'. Dit wil zeggen dat de huidige geschatte waarde lager is dan aankoopbedrag. Mocht de huiseigenaar besluiten om de woning te verkopen, dan is de kans groot dat ze na verkoop te maken krijgen met een schuld. Gelukkig voor deze huiseigenaren stijgen de prijzen weer en staan steeds minder huizen 'onder water'.

Voordelen verkoopmakelaar

Een verkoopmakelaar heeft als belangrijk voordeel dat ze de markt goed kennen. Ze weten precies wat er gedaan moet worden om een woning zo snel mogelijk te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan de promotiekanalen zoals Funda.nl. Hier wordt een woning op een professionele manier in de etalage gezet, zodat het interessant wordt voor geïnteresseerden om eens een kijkje nemen.

Makelaardij vinden

Zoek je een makelaardij? Je kunt aankloppen bij bekenden en vragen of ze een goede makelaar kennen, maar zoeken op bijvoorbeeld makelaardij Vaassen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, et cetera is ook een mogelijkheid. De kans is groot dat je via het internet een aantal geschikte makelaardijen kunt vinden die je kunt benaderen.