Het verzorgen van klimrozen

Een klimroos wordt gezien als de koningin van de bloemen. Om de schoonheid van klimrozen te behouden zul je, als je klimrozen hebt, deze goed moeten verzorgen. klimrozen dienen om de zoveel tijd goed gesnoeid te worden. Daarnaast zul je ze genoeg voeding en water moeten geven. Lees hieronder hoe je jouw klimrozen het best kunt verzorgen.

Het snoeien van klimrozen

Het hangt per klimroos af wanneer deze gesnoeid moet worden. Als je naar de trosklimrozen en de grootbloemige klimrozen kijkt, dan horen die ieder jaar gesnoeid te worden. Dit is in ieder geval geen must. Sommige mensen snoeien hun klimrozen om de vier of vijf jaar. Het is wel netjes om alle dode takken te verwijderen, zodat het er enigszins verzorgt uitziet. Overigens haal je wel het beste uit je klimrozen door ze jaarlijks te snoeien.

Klimklimrozen worden meestal gesnoeid om de dode takken weg te halen. Ook kunnen dit soort klimrozen worden gesnoeid als ze te groot worden. Klimromen kunnen namelijk vrij groot worden. Het is wel raadzaam om alle uitgebloeide bloemen er af te knippen. Als je wilt dat de klimklimrozen er verzorgd uitzien, kun je ze het best elk jaar snoeien. Het geven van voeding, denk aan mest, is belangrijk om je klimrozen gezond te houden. Het is verstandig om ze jaarlijks twee keer mest te geven. De eerste mest kun je in maart geven en twee keer kun je ze juni of juli mesten. Een veel gebruikte mestsoort is klimrozenmeststof van DCM.

klimroos

Het geven van water aan de klimrozen

In de zomer hebben klimrozen extra water nodig. Wanneer je water gaat geven is het raadzaam om dit vroeg in de ochtend te doen. De klimrozen hebben dan de hele dag om het water tot zich te nemen en het water dat over is zal verdampt worden door de zon. Het is belangrijk dat de klimrozen droog de avond in gaan. Op deze manier verklein je de kans dat er schimmelvorming op je klimrozen ontstaat.