Internetproviders vergelijken zoals het hoort

Een Utrechtse startup heeft internetproviders vergelijken opgericht om de consument een eerlijk en onafhankelijk overzicht van internetproviders te kunnen bieden. Om dit te realiseren hebben zij een nieuwe internet vergelijker ontwikkelt

De internet vergelijker van de startup

De redenen voor het oprichten, van de startup internetproviders vergelijken, waren de vele rapporten van de ACM en AFM die concludeerde dat veel vergelijkingswebsites geen eerlijk en onafhankelijk advies gaven. In veel gevallen werden de vergelijkingen gebasseerd op commercieel belang die het gevolg waren van afspraken met internetproviders waardoor de ene provider hoger kwam te staan dan de ander. In veel gevallen was dit niet terecht en was het voor de consument lastig om de internetprovider te vinden die bij hen past.

De vergelijker is modulair geprogrammeerd en eenvoudig te integreren op een website. De links die leiden naar de websites van de internetproviders kunnen eenvoudig vervangen worden door eigen affiliate links. De vergelijk module is uniek en bovendien toegankelijk voor webmasters. Op deze manier wilt de oprichter de eerlijke en onafhankelijke manier van internetproviders vergelijken verspreiden.

Internetproviders vergelijken als nieuwe standaard

Om het commerciele belang teniet te doen en een eerlijke en onafhankelijke vergelijking aan de consument te kunnen bieden heeft de oprichter van de utrechtse startup besloten geen afspraken met internetproviders te maken. Op deze manier blijft internetproviders vergelijken onafhankelijk en eerlijk voor de consument. Met de nieuwe vergelijkmodule willen zij een nieuwe standaard zetten voor vergelijkingswebsites.

De volgorde van internetproviders vergelijken wordt gebaseerd op de kosten die de consment maakt gedurende het contract. Daaruit komt een maandelijkse kostenpost waarin de kortingen zijn verrekend. Zo neemt de nieuwe internet vergelijker de consument in bescherming voor misleidende reclame waarin de ene internetprovider voordeliger lijkt dan de ander, terwijl dit niet altijd het geval is. De startup wilt daarbij zich niet laten verleiden door hogere commissies bij bepaalde providers om deze vervolgens hoger te plaatsen in een vergelijking.