nen1010

Nen1010

Een elektrische installatie heeft nogal wat voeten in de aarde. Dit zijn grote machines die een belangrijke rol spelen in ons even. Zonder deze installaties hebben wij geen stroomvoorziening en dat is toch eigenlijk niet meer voor te stellen. Tegenwoordig werken we voortdurend met apparaten die aan een stroomkabel vast zitten en dat moet toch ergens vandaan komen. Dergelijke installaties zorgen voor de verdeling binnen straten en wijken nadat de stroom is aangekomen vanuit de generator. Zeker nieuwe elektrische installaties, of het nu gaat om een simpel kastje, een meterkast of een grote installatie voor bijvoorbeeld een hele stad, moeten goed worden nagekeken op mankementen. En daar komt de nen1010 normering om de hoek kijken. De nen1010 normering is de standaard controle die men dient toe te passen op nieuwe installaties. Een nieuwe installatie vraagt altijd meer controle omdat er immers nog nooit een controle overheen is gegaan. Een controleur van de nen1010 norm heeft er dus meer werk van omdat er naast de standaardpunten een uitgebreide waslijst is met zaken waarop gelet dient te worden. Als dat niet goed gebeurd, dan kunnen er veel ongelukken voorkomen en is de kans op brand erg groot. Kleine mankementen kunnen al snel leiden tot vonkjes dus straks staat ineens de hele elektrische installatie in de brand. Dat moet natuurlijk te alle tijde voorkomen worden en daarom zijn er inspecteurs in het hele land onderweg om alle nieuwe installaties te inspecteren op basis van deze nen1010 norm. Dit is dus weldegelijk een enorm belangrijke taak en hier mag niet te licht over worden gedacht. Het behalen van een certificaat om de nen1010 te mogen uitvoeren is dan ook een serieuze zaak en u kunt deze cursussen voor dit jaar aanvragen bij www.ingeniumbedrijfsadvies.nl. er zijn diverse dagen waarop u langs kunt komen als u ook in het bezit wilt raken van de nen1010 certificering.

Nen1010 cursus

Een cursus volgen is altijd weer een hele uitdaging. In Zuid-Holland wordt de nen1010 cursus al jarenlang gegeven in het prachtige Lexmond. Hier staat de instelling die zich sterk maakt voor de nen1010 en ook voor de nen3140. Dit zijn echter nog lang niet alle cursussen waarvoor u zich kunt opgeven. Kijkt u gerust eens rond op de website, wellicht zit er wel een cursus tussen die u graag wilt doen. Dit zijn alle belangrijke trainingen binnen bepaalde vakgebieden en voor de inspectiedienst die de nen1010 normering keurt is het dan ook verplichte kost. Dat betekent dat de kans groot is dat er een speciale subsidie beschikbaar kan worden gesteld waarmee deze nen1010 mee kan worden betaald. Zo hoeft u helemaal niets zelf te betalen maar kunt u toch de cursus volgen om de inspectie nadien goed uit te kunnen voeren. Hebt u baat bij deze cursus, omdat u een dergelijke inspecteur wilt worden of wilt u het als opfriscursus gebruiken? Dan kunt u nu direct het speciale telefoonnummer bellen om door een van de vele klantenservicemedewerkers in contact te komen. U kunt ook alleen uw nummer achterlaten en dan bellen ze u zo snel mogelijk op. De prijzen van de nen1010 variëren nogal. Deze prijzen zijn afhankelijk van de hoeveelheidaanmeldingen vanuit uw bedrijf. U begrijpt het vast al wel: hoe meer mensen, des te hoger de groepskorting. Kijkt u maar eens naar onderstaand lijstje:

 • 1 persoon € 295,- per cursist
 • 2 t/m 3 cursisten: € 285,-
 • 4 t/m 5 cursisten: € 275,-
 • 6 en meer cursisten: € 265,-
 • Genoemde prijzen zijn per persoon, exclusief BTW, incl. certificaat.

Als u in aanmerking komt voor de eerder genoemde subsidie, dan hebt u geluk want dan vervallen de prijzen uiteraard. Zorg ervoor dat u voor die tijd inlichtingen hebt gedaan bij de Belastingdienst of vraag het aan een van onze medewerkers. Dan is het nen1010 certificaat binnen handbereik.

Bel ons gerust

We hebben maar liefst twee kantoren. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Hengelo maar wij doen ook zaken vanuit Amsterdam. U bent op bij adressen altijd welkom zodat we u helemaal kunnen inlichten omtrent een van de vele cursussen die we u kunnen aanbieden. Het is zeker niet alleen maar nen1010 wat bij ons de klok slaat. Ook de combinatie met de nen3140 wordt vaak gemaakt. Met deze training kunt u niet alleen nieuwe installaties keuren, maar ook de oudere. Zo ziet u maar weer dat wij van alle markten thuis zijn. Voor de cursuslocatie in Lexmond is specifiek gekozen omdat het in het hart van de Randstad ligt. Voor de cursusdagen kunt u op de site terecht en dan kunt u zich via het online formulier direct gaan opgeven. De dagen die nog beschikbaar zijn hebben we voor u alvast hier op een rijtje gezet:

 • 4 juni 2014 (vol)
 • 10 juli 2014 (nog enkele plaatsen beschikbaar)
 • 18 juli 2014
 • 9 september 2014
 • 30 september 2014
 • 22 oktober 2014
 • 4 november 2014
 • 26 november 2014
 • 12 december 2014

Wacht dus niet langer want vol is vol en dan zult u een heel jaar moeten wachten totdat we een nieuwe nen1010 cursus kunnen aanbieden. Een nen1010 cursus is dan ook erg populair dus u moet het er zeker niet bij laten zitten. Dit is werkelijk een diploma waar u de rest van uw werkende leven iets mee kunt. Het zal ook mooi op uw CV staan dus wacht niet langer en neem snel contact met ons op! Laat dit duidelijk zijn: als u tevreden bent, dan zijn wij dat ook.

1