Tips tegen inbraak

Inbraak komt ongeveer tachtigduizend keer per jaar voor en het is dan ook erg verstandig om te letten op een aantal dingen waarmee je ervoor zorgt dat de kans op inbraak bij jou klein is. Ten eerste is het verstandig om te kiezen voor goede sloten op de deuren. Inbraken worden in de helft van de gevallen gedaan via de deur. Een goed slot is dus noodzakelijk. Een veilige goede deur heeft drie scharnieren, waardoor extra beveiliging niet meer nodig is. Het is belangrijk dat de pennen van de scharnieren goed zijn. Wanneer ze dit niet zijn, is het voor een inbreker gemakkelijk om binnen te komen.

Als je kiest voor een nieuw slot, kies dan voor een slot met meerdere sterren. Twee sterren of meer is in ieder geval goed. De kans dat er met een zeer goed slot ingebroken kan worden, is enorm klein. Het kost bovendien voor een inbreker veel tijd en dat is natuurlijk niet wat ze willen.

Een andere optie is om een lamp te kiezen die gevoelig is voor bewegingen. De inbreker wordt sneller afgeschrikt. Ten slotte kun je ook een lamp binnen aan laten. Kies bijvoorbeeld voor een timer. Op deze manier ziet het er namelijk uit alsof er iemand thuis is, ook al ben je dat niet. Een inbreker zal het dan in ieder geval niet proberen.

Wordt er dan toch ingebroken? Neem dan contact op met een slotenmaker. Een slot kan zo eenvoudig worden gerepareerd of worden vernieuwd.

Bronnen:
Slotenmaker Amsterdam
Inbraak voorkomen